A zöldkagyló kivonatról

A zöldkagyló kivonatot számos ízületvédő étrend-kiegészítő összetevői megtalálhatjuk. Az értékes kivonat jelentős mennyiségű glükozamint, kondroitin-szulfátot és egyéb, az ízületek egészségére jótékony hatással lévő hatóanyagot tartalmaz. A zöldkagyló kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása ajánlott az ízületi problémák megelőzésére és kezelésére, továbbá sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára az ízületek védelmére.

A zöldkagyló kivonat legfőbb hatóanyagai

Glükozamin

A glükozamin egy aminocukor, mely megtalálható a porcok és ízületek szöveteiben, valamint a csontvelőben. Részt vesz egyes zsírok és fehérjék szintézisében, az ízületi folyadék, az inak és a szalagok felépítésében, a porcok szerkezetének és funkciójának fenntartásában. Hozzájárul a porckopás és egyéb ízületi problémák megelőzéséhez és kezeléséhez.

Kondroitin-szulfát

A kondroitin-szulfát nevű poliszacharid a váz- és izomrendszer alkotóelemei között lelhető fel. Hozzájárul az ízületi porcok rugalmasságának és erősségének fenntartásához.

Hialuronsav

A hialuronsav fontos szerepet tölt be az ízületek és a porcok egészséges működésében. Az ízületek „kenőanyagaként” funkcionál, „kipárnázza” a porcokat, s megakadályozza, hogy azok felszíne egymáshoz dörzsölődjön és megkopjon. Hozzájárul a gyulladásos folyamatokszabályozásához és mérsékléséhez, ezáltal segíthet az ízületi fájdalom és duzzanat csökkentésében. Hozzájárul az ízületi porcok lebomlásának megelőzéséhez. A hialuronsav aránya szervezetünkben az életkor előrehaladtával csökken.

Dermatán- és keratán-szulfát

A dermatán-szulfát a glükozaminoglikánok csoportjába tartozik. Hozzájárul a bőr, az erek és a csontok szöveteinek fejlődéséhez. Legnagyobb arányban a bőr tartalmazza, megtalálható továbbá az erek, a szívbillentyűk, az inak és a tüdő felépítésében. A keratán-szulfát szintén egy glükozaminoglikán, melyet elsősorban a szaruhártya,a porcok és a csontok tartalmazzák.

A felsorolás nem teljeskörű, a zöldkagyló fentieken kívül számos egyéb értékes alkotóelemet tartalmaz.

Kinek ajánlott a zöldkagyló kivonat fogyasztása?

A zöldkagyló étrend-kiegészítőket általában ízületi problémák megelőzésére és kezelésére alkalmazzák, alkalmazásuk pedig kifejezetten javasolt idős korban, valamint nehéz fizikai aktivitás esetén. Amennyiben szeretnél többet megtudni a különféle zöldkagyló étrend-kiegészítőkről, tekintsd át Webáruházunk termékkínálatát!

Zöldkagyló étrend-kiegészítők a Multi-vitamin.hu oldalán

Zöldkagyló termékek

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 6495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!