A zöldkagyló kivonatról

A hatásmechanizmusról

A csontokat borító porcokban nincsenek vérerek, vagyis csak úgy táplálhatjuk őket, ha mozgunk, mivel így a beszívott-kipréselt nedvek tudják táplálni. Az ízületi nedv egyfelől viszkozitása által segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását, végeredményben a mozgást könnyíti meg, másfelől glükózamin tartalma által, a porcokat táplálja, tehát segít a térhálós mikro szerkezet folyamatos visszaépítésében.

A porcok rugalmassága tehát e finom térhálós szerkezettől függ,  mert mozgás közben a porcok folyamatosan lengéscsillapítást végeznek, melynek során a finom szerkezete sérülhet. A sérült részek nem tudják megkötni a porc rugalmasságát adó víz molekulákat, azaz kiszárad a porc, sérülékennyé és rugalmatlanná válik és mint egy rossz rugózatú matracnál, lengéscsillapító hatása lecsökken, a csontfelszínek érintkeznek egymással, ami a csonthártya fájdalmát eredményezi.

A zöldkagyló kivonat éppen ezt a folyamatot segít hátráltatni, helyrehozni. Az ízületi nedvtermelést általában 3 hét alatt optimalizálni lehet, ami a termékeket használók 70 %-nál jól érzékelhető javulásban nyilvánul meg  könnyebb lesz a mozgásuk, az ízületek és csontok recsegése-ropogása csökken. A gél jótékony hatása az az adott testrészben érvényesül, ahol azt alkalmazzuk és az ízületekben az ízületi nedv termelés normalizálódik, a kötőszövetek rugalmassága javul. Tapasztalatok alapján, a haj a bőr és a köröm minősége is javul.  

Az alkalmazásáról

A glükozamin kis mennyiségben a legtöbb táplálékban megtalálható, de a zöldkagyló 13%-ban tartalmazza ezt az anyagot, ezért van az, hogy ebből az állatból állítják elő a kivonatokat. A kivonat a lágy kagylótestből készül, nem tartalmazza a kagyló héját. A glükozaminoglikán természetes anyag, segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Statikai szerepe mellett mint tápanyag is szolgál: egy része folyamatosan elhasználódik. Esszenciális anyag, mert a szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása.

Zöldkagyló termékek

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 4690 Ft
Megnézem

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 6495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!