Ízületvédő étrend-kiegészítők gyakori összetevői

Írásunkban az ízületvédő étrend-kiegészítők néhány népszerű összetevőjét, a kollagént, a hialuronsavat, a kondroitin-szulfátot és az MSM-etmutatjuk be. Mind a négy anyag természetes módon megtalálható szervezetünkben, bizonyos esetekben azonban indokolt lehet étrend-kiegészítőket történő fogyasztásuk.

Kollagén

A kollagén emberi szervezetben betöltött szerepét röviden úgy is jellemezhetnénk, hogy ez az anyag „szervezetünk ragasztója”. A testünket alkotó fehérjék nagyjából 70%-át a kollagén teszi ki. E masszív, szálas szerkezettel rendelkező fehérje szinten minden testrészünk felépítésében részt vesz: elősegíti a feszes, rugalmas bőr megőrzését, a csontok keménységének és szerkezetének megóvását, továbbá hozzájárul az inak és a porcok egészségének fenntartásához. Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagéntartalma folyamatosan csökken, a kollagén étrend-kiegészítők ajánlásai szerint 30 éves kortól már érdemes alkalmazni valamilyen kollagén étrend-kiegészítőt. Ízületi problémák esetén általában a II-es típusú kollagént ajánlják. A megfelelő kollagéntípus és termék megválasztása előtt böngészd át, az adott termék elsősorban milyen problémák megelőzését kezelését célozza meg!

Hialuronsav

A hialuronsav a bőr fontos alkotóeleme, megtalálható a kötő- és hámszövetekben, az idegszövetekben, tartalmazza továbbá a csontvelő, a szem és az ízületek is. Számos fontos feladatot lát el szervezetünkben: hozzájárul a bőr üdegeségének megőrzéséhez, elősegíti a sebgyógyulást és a sejtek regenerációját, elősegíti a sejtkommunikáció, -vándorlás és -differenciálódás folyamatait. Jelen kontextusban az ízületekre gyakorolt hatását szeretnénk kiemelni: a hialuronsav az ízületi porcok egyik fontos alkotóeleme, hozzájárul az ízületek rugalmasságának megelőzéséhez, segít az ízületi kopás megelőzésében.

MSM (Metil-szulfonil-metán)

Az MSM  egy szerves kénvegyület, mely természetes formában jelen van szervezetünkben. Segít az ízületi rugalmasság javításában, hozzájárul az új ízületi és izomszövetek kialakulásához, ezen kívül csökkenti a duzzadást és az ízületi merevséget eredményező, gyulladásos tüneteket.  

Kondroitin-szulfát

A kondroitin-szulfát nevű poliszacharid a váz- és izomrendszer alkotóelemei között lelhető fel. Hozzájárul az ízületi porcok rugalmasságának és erősségének fenntartásához.

Az ízületvédő étrend-kiegészítők a felsoroltakon kívül más alkotóelemeket is tartalmaz(hat)nak, a felsorolás nem teljes körű. Az alábbi linkre kattintva megtekintheted Webáruházunk ízületi és porcproblémák megelőzésére kezelésére megalkotott étrend-kiegészítőit.

Ízület- és porcvédő étrend-kiegészítők

Zöldkagyló termékek

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 6495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!