A zöldkagyló története

Az új-zélandi tarajos zöldkagyló Földünk legtisztább vizeiben tenyészik. E faj egyik fajtájában olyan hatóanyagokat találtak, melyekről bebizonyították, hogy képes elősegíteni a porcok újratermelődését, regenerálódását. E tulajdonságára az 1970-es években figyeltek fel, mikor ezt a kagylót el kezdték az ízületi betegségek gyógyítására felhasználni és tesztelni. A zöldkagyló e nagyszerű alfaja a Hamaviss, ami kizárólag Új-Zéland kristálytiszta vizű öbleiben található meg. Ez a faj tartalmazza egyébként a legnagyobb mennyiségben magát a hatóanyagot.

A zöldkagyló története egészen az új-zélandi őslakosokig, a maorikig nyúlik vissza. Mikor megindultak a felfedezések az európai nép döbbenten tapasztalata, hogy az itt élő lakosság milyen nagyszerű egészségi állapotban van és egyáltalán nem ismerik a mozgásszervi és ízületi betegségeket. E csodára semmilyen magyarázatot nem találtak.

Csak a modern tudomány hozta el a megoldást, a magyarázatot. Az már bizonyos volt, hogy a tengerparti népek, akik a zöld kagylót nyers formában fogyasztják, egyáltalán nem ismerik az ízületi bántalmakat, a rheumát és az időskori artrhosist sem. Azonban ez az állítás már nem volt igaz a szigetek belsejében élő csoportokra. Tehát az új-zélandi tengerpartokon élő őslakosok a maorik körében a reumás, illetve ízületi betegségek ismeretlenek voltak, mely felkeltette a kutatók figyelmét. Kiderítették, hogy ennek az oka a magas kagylófogyasztás, ugyanis a kagyló tartalmaz glükozamint, mely elengedhetetlen az egészséges porc működéséhez. Ezek után a zöld kagyló a kutatás középpontjába került.

Az 1970-es években kezdték el a zöld kagylót mint gyógyszert tesztelni. Azok, akik a zöld kagyló kivonatból kaptak, jelentős javulásról számoltak be a mozgásszervi panaszokat illetően. A 70-es évek óta pedig számos nemzetközi tudományos kísérlet igazoltak a zöld kagyló kivonat hatékonyságát és nem gyógyszernek minősülő természetes alapanyagú étrend kiegészítőként tekintenek rá. Mivel pontos hatása még nem teljesen ismert ezért még nem szerepelhet gyógyszerként. Egy biztos, hogy a benne lévő glükozaminra a tiszta tengervíz, ami Új-Zélandon megtalálható, jótékony hatással bír.

Zöldkagyló termékek

Zöldkagyló Pure 500 mgkapszula 90 db (BioCo)

Zöldkagyló Pure 500 mg kapszula 90 db (BioCo)

A porcok épségért és a normális porcképzésért, sportsérülések utáni felépülésért.

Ár: 5190 Ft
Megnézem

Zöldkagyló kapszula170db Sanct Bernhard

Zöldkagyló kapszula 170db Sanct Bernhard

A magas glükozamin-tartalmú készítmény segítségül szolgálhat a porckopással és ízületi gyulladásokkal küzdők számára.

Ár: 6495 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!